Adris grupa zabilježila gubitak unatoč većim prihodima

Pixabay.com
Hotelska soba, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Adris grupa je u prvom tromjesečju ove godine poslovala s gubitkom od sedam milijuna eura, uz ukupni prihod od 191 milijun eura ili 15 posto većim nego u istom razdoblju 2023., pokazuje objavljeno financijsko izvješće ove kompanije.

Prihod od prodaje roba i usluga iznosio je 178 milijuna eura i također je za 15 posto je veći od prihoda ostvarenog u prethodnoj godini. Konsolidirana dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) dosegnula je 16 milijuna eura. Neto gubitak za prvo tromjesečje iznosio je sedam milijuna eura, prenosi Hina, dok je u istom lanjskom razdoblju Grupa poslovala s dobiti od 2,6 milijuna eura.

U turističkom dijelu Grupe u prvom tromjesečju ostvarena je prodaja od 138 tisuća jedinica, što je 10 posto više u usporedbi s lani, pri čemu su prihodi od prodaje robe i usluga dosegnuli 22 milijuna eura, što je 20 posto više nego u prva tri mjeseca prošle godine.

No, zabilježen je gubitak od 21 milijun eura, kao i negativni EBIT od 20 milijuna eura, zbog rasta troškova koncesijske naknade, manjeg broja otvorenih objekata uslijed renoviranja, inflacijskih učinaka troškova rada te rasta troškova amortizacije.

Iz Adrisa ističu da je rezerviranje u ovom trenutku bolje od prošlogodišnjeg i pokazuje da postoji snažan interes za dolaskom gostiju u glavnoj sezoni i posezoni.

Ukupni prihodi Croatia osiguranja iz ugovora o osiguranju u tom su razdoblju iznosili 121 milijun eura ili 16 posto više nego lani, a konsolidirana neto dobit 16 milijuna eura, što je na razini prošle godine.

Istodobno, Cromaris je ostvario rast od pet posto prihoda od prodaje, u iznosu od 23 milijuna eura, dok je ostvarena dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iz poslovanja u iznosu od 4,3 milijuna eura, što predstavlja rast od četiri posto, pokazuje financijsko izvješće.

Podsjećamo, Adris grupu čine Maista, Croatia Osiguranje, Cromaris i Abilia nekretnine.

ADRIS GRUPA d. d.

Nazorova ulica – Riva Nazor 1, Rovinj – Rovigno, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
23.562.413,69 (2022)
Broj zaposlenih:
24 (2022)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari