Žigman nije dobio potporu Odbora za financije za novi mandat na čelu HANFA-e

https://www.youtube.com/watch?v=HOQpJXkaGPE
Ant Žigman ponovo izabran za predsjednika Uprave HANFA-e, Foto: Screenshot YouTube/Euromoney Conferences

Vladin prijedlog kadrovskih rješenja za Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA), nije dobio potporu na saborskom Odboru za financije i državni proračun.

Ante Žigman kao dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća HANFA-e i prijedlog Vlade RH za ponovni mandat, nije dobio potporu ovog saborskog Odbora. Za Žigmana su glasovala četiri člana Odbora, a isto toliko ih je bilo protiv.

Protivnici obnove mandata Ante Žigmana bili su članovi Odbora iz oporbe, koji smatraju da je svojim postupanjem Žigman unazadio hrvatski financijski sektor, objavio je hrt.hr, i iskazao nepoštovanje prema Saboru jer se nije pojavio na sjednici Odbora.

„Ono što smo vidjeli je trend da HANFA jednostavno ne ide više u nadzore, osim što je to bio slučaj Alianz fonda, što je ništa drugo nego provođenje policijske države Andreja Plenkovića, odnosno svih onih koji ne žele sudjelovati u zatvaranju cijele transakcije oko Agrokora i Borga, dakle tu govorim prvenstveno o Martini Dalić i njenom zaposleniku Žigmanu koji provodi sve u cilju zataškavanja toga svega“, rekao je Zvonimir Troskot, član Odbora za financije i državni proračun i saoborski zastupnik oporbenog Most-a.

14 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari