HANFA: Tankerskoj plovidbi odobrena objava ponude za preuzimanje Atlantske plovidbe

Pixabay.com
Teretni brod, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Upravno vijeće hrvatske Agencije za nadzor financijskih usluga, HANFA, donijelo je rješenje kojim se odobrava zahtjev društvu Tankerska plovidba iz Zadra objavljivanje ponude za preuzimanje društva Atlantska plovidba iz Dubrovnika.

„Cijena koju se Tankerska plovidba u ponudi za preuzimanje obvezuje platiti po dionici iznosi 53,60 eura za redovnu dionicu društva. Prema provedenoj analizi trgovanja te potvrdi Zagrebačke burze o prosječnoj cijeni dionica Atlantske plovidbe utvrđeno je da je ponuđena cijena u skladu s odredbama Zakona o preuzimanju dioničarskih društava“, navodi se u priopćenju HANFA-e.

Obveza objavljivanja ponude za preuzimanje nastala je 27. listopada 2023., jer je u procesu dokapitalizacije Tankerska plovidba kupila dodatnih 683.501 redovnih dionica Atlantske plovidbe.

Time je, podsjećaju iz HANFA-e, s ukupno 39,10 posto udjela u temeljnom kapitalu i 39,19 posto dionica s pravom glasa postala najveći dioničar Atlantske plovidbe. Prije dokapitalizacije Tankerska plovidba već je bila vlasnik 6,45 posto redovnih dionica s pravom glasa Atlantske plovidbe.

Na sjednici je usvojeno i rješenje kojim se društvu Aminess iz Novigrada odobrava prospekt izdanja javne ponude do najviše 8.407.079 novih redovnih dionica tog društva, za iznos do najviše 37.999.997,08 eura.

HANFA je donijela i odluku o mirovinskom društvu koje je za svaku kategoriju obveznih mirovinskih fondova ostvarilo najveći prinos prilagođen riziku u prošloj godini. Riječ je o posebnom izračunu određenog Pravilnikom Regosa, a određuje kako se u sljedećih godina raspoređivati novi osiguranici koji u predviđenom roku nisu sami odabrali u koji obvezni mirovinski fond žele ulagati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari