Zagrebački Koios kupio britansku tvrtku za pet milijuna eura

Pixabay.com
Novac, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Zagrebačka IT tvrtka Koios je za oko pet milijuna eura preuzela Yard, jednu od vodećih britanskih tvrtki za analitiku, izvijestili su iz Koiosa.

“Ujedinjenjem s Yardom nastavljamo širenje na britanskom tržištu i počinjemo suradnju s klijentima među kojima su vodeći telekom, međunarodna banka, energetska kompanija i druge”, poručio je direktor i predsjednik uprave Koiosa Stjepan Pavlek Posavec.

Napominjući da je to za njih veliki uspjeh nakon što su bankama u Hrvatskoj omogućili uspješnu tranziciju s kune na euro te se širili i na regiju.

Iz Koiosa dodaju da tvrtka Yard ima sjedište u Cardiffu i da je specijalizirana za analitiku te pruža uvide o kupcima, profiliranju i objedinjavanju podataka do isporuke automatiziranog ciljanog sadržaja putem marketinških kanala.

Pavlek Posavec naglašava i da je tvrtka Koios osnovana prije 16 godina te da se razvila u lidera u pružanju usluga u financijskoj industriji, a kroz specijalizaciju u financijskom sektoru izgradila je reputaciju kao vodeći dobavljač u tom području. Ured, osim u Zagrebu, imaju i u Londonu.

Predsjednik uprave ističe da je brzina i točnost informacija od presudne važnosti za donošenje odluka što je i glavna odrednica tvrtke Koios, prenosi Hina.

“Integracija Yarda i Koiosa predstavlja korak naprijed za našu tvrtku, omogućujući nam da kombiniramo naše stručne resurse u analitici s ekspertizom tvrtke Koios. Uvjereni smo da će nam ova sinergija dodatno unaprijediti sposobnost pružanja vrhunskih rješenja našim klijentima”, zaključio je direktor Yarda Paul Newbury.

Koios savjetovanje d.o.o.

Radnička cesta 37A, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
4.894.051,01 (2023)
Broj zaposlenih:
62 (2023)

13 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari