Nokia sklopila ugovor o preuzimanju Infinera Corpa za 2,15 milijardi eura

Wikimedia Commons/Patrick Frene
Nokia, Foto: Wikimedia Commons/Patrick Frene

Nokia će kupiti Infinera Corp za 2,15 milijardi eura, priopćile su tvrtke. Finska kompanija želi proširiti svoje poslovanje s optičkim mrežama, posebno na sjevernoameričkom tržištu.

Dionice Infinere porasle su za gotovo 22 posto. Ugovorena cijena od 6,22 eura po dionici predstavlja premiju od 26,4 posto u odnosu na Infinerinu cijenu dionica od 4,92 eura na zatvaranju burze u četvrtak.

Nokia će platiti Infineri najmanje 70 posto u gotovini, prenosi Reuters. Dioničari Infinere mogu izabrati da prime do 30 posto ukupne naknade u obliku Nokijinih američkih depozitarnih dionica.

Očekuje se da će ovaj posao povećati usporedivu dobit po dionici Nokije, tvrtke sa sjedištem u Helsinkiju, u prvoj godini nakon postizanja dogovora i preko 10 posto dobiti do 2027.

Infinera, sa sjedištem u San Joseu u Kaliforniji, proizvodi optičke poluvodiče i mrežnu opremu za fiksne i mobilne telekomunikacijske mreže.

Podsjećamo, Nokia je nedavno sklopila i partnerski sporazum s Infobipom, koji će svjetskoj developerskoj zajednici omogućiti korištenje njihovih API platformi za brži razvoj široke lepeze telekomunikacijskih aplikacija, a koje su namijenjene privatnim, poslovnim i industrijskim korisnicima.

9 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari