Elka potpisala ugovor o preuzimanju 50 posto vlasničkog udjela u Elkakonu

Freepik.com/snowing
Ugovor, ilustracija, Foto: Freepik.com/snowing

Tvrtka Elka koja je u vlasništvu slovenske grupacije Iskra, preuzela je 50 posto udjela u tvrtki Elkakon za proizvodnju industrijskih vodiča, što je četvrta akvizicija Iskre u Hrvatskoj, izvijestila je Elka.

Ugovor o preuzimanju vlasničkog udjela u Elkakonu potpisan je jučer u Zagrebu.

Tvrtka Elkakon osnovana je krajem 2003. godine i njome je nastavljena višegodišnja proizvodnja okruglih i profilnih industrijskih vodiča tvrtki osnivača.

Proizvodni kapacitet Elkakona od oko 1.150 tona godišnje svrstava tog proizvođača među veće u Hrvatskoj i susjednim zemljama u asortimanu okruglih i profilnih industrijskih vodiča.

Polovica vlasničkog udjela ostaje u rukama tvrtke Končar – distributivni i specijalni transformatori, prenosi Hina.

“Ovo je za Iskra grupaciju svojevrsno zaokruživanje transakcije preuzimanja kabelskog businessa, ali i proširenje suradnje i partnerstva s grupacijom Končar. Radi se o dva regionalna branda koja su globalno prisutna sa svojim proizvodima i integralnim rješenjima. Vjerujem da Iskra i Končar mogu intenzivnije surađivati i na drugim poljima te ovu akviziciju vidim i kao prvi korak u tom smjeru”, izjavio je glavni direktor i većinski vlasnik Iskre Dušan Šešok.

U Iskra grupu već su ranije uključene tri kompatibilne akvizicije – prvo je 2019. godine postala vlasnik Remontnog brodogradilišta NCP u Šibeniku, potom joj je 2021. godine pridružena zagrebačka tvornica kablova Elka, da bi nakon toga ta slovenska korporacija postala i većinski vlasnik splitske tvrtke Elmap, proizvođača automatizacije za uređaje za pročišćivanje otpadnih i pitkih voda.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari