Slovenska Iskra kupila većinski udio u splitskom ELMAP-u

Pixabay.com
Iskra preuzela ELMAP, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Slovenska Tvrtka Iskra, elektro in sistemske rešitve, potpisala je ugovor o kupnji većinskog udjela u tvrtki ELMAP iz Splita, izvijestili su iz tvrtke, ne navodeći vrijednost transakcije.

ELMAP je jedna od vodećih tvrtki u regiji na području automatizacije uređaja za pročišćavanje otpadnih i pitkih voda, vodoopskrbnih sustava, elektroenergetike i infrastrukturnih sustava, prenosi Hina. Ugovor su u Splitu potpisali glavni direktor i većinski vlasnik Iskre Dušan Šešok i vlasnici splitskog ELMAP-a Ljubomir i Jasminka Božiković.

Šešok je istaknuo kako unatoč poteškoćama na globalnom tržištu i naznakama recesije u Europi, Grupa Iskra i dalje posluje iznimno uspješno te je 2023. završila s gotovo 300 milijuna eura konsolidiranih prihoda.

Rezultat je to, kako je rekao, okretanja europskih kupaca prema europskim proizvođačima, kad je riječ o komponentama, kao i o sistemskim rješenjima za energetiku, ekologiju, telekomunikacije, željeznicu i automatizaciju u industriji, prenosi Hina.

“Preuzimanje ELMAP-a dio je naše strategije širenja akvizicijama firmi s tržišnim potencijalom, koje u sinergiji s Iskrom mogu multiplicirati dodanu vrijednost. U tom smislu nam je Hrvatska zanimljiva kako zbog blizine i poznavanja tržišta tako i zbog dobrih iskustava s brodogradilištem u Šibeniku te poduzećem ELKA u Zagrebu”, istaknuo je Šešok.

Naveo je i kako Iskra kontinuirano ulaže u istraživanje i razvoj proizvoda zbog implementacije novih tehnologija i inovativnih rješenja. Kao novi vlasnik to će primijeniti i u daljnjem razvoju ELMAP-a.

Božiković je rekao kako je zadovoljan što će ELMAP postati član tako uspješne i poduzetne poslovne grupe kao što je Iskra te što će se tim, u kojem je više od 30 djelatnika, imati priliku dodatno razvijati.

Preuzimanje ELMAP-a, kako se navodi u priopćenju, je treća transakcija Grupe Iskra u Hrvatskoj – nakon kupnje šibenskog Remontnog brodogradilišta 2019. od kada posluje pod novim brandom Iskra Shipyard i zagrebačkog poduzeća ELKA 2021. godine.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari