Walmart kupuje Vizio za 2,3 milijarde dolara

Pixabay.com
Novac, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Walmart kupuje proizvođača televizora Vizio za 2,3 milijarde dolara, ili 11,50 dolara po dionici. Kompanija je objavila informaciju o kupnji nakon što je izvijestila o zaradi u četvrtom tromjesečju.

Dionice Vizia, naglo su porasle za 15 posto nakon što se prošlog tjedna počelo govoriti o mogućem dogovoru, prenosi CNBC.

Walmart i njegov lanac skladišta Sam’s Club dugo su bili glavni prodavači Vizio uređaja. No kupnja tvrtke omogućit će Walmartu da osigura svoje poslovanja s oglasima putem Viziovog operativnog sustava SmartCast, koji korisnicima omogućuje gledanje besplatnog sadržaja s oglasima na njihovim televizorima.

Maloprodajna kompanija pokušava povećati profit širenjem svog medijskog posla Walmart Connect, od kojeg imaju veću zaradu nego prodajom namirnica ili odjeće. Prodaja oglašavanja u Walmart Connectu porasla je 22 posto u četvrtom tromjesečju prošle godine.

“Vjerujemo da operativni sustav Vizio usmjeren na potrošače pruža sjajna iskustva gledanja po atraktivnim cijenama. Također vjerujemo da omogućuje profitabilan i brzorastući oglašivački posao”, rekao je Seth Dallaire, izvršni potpredsjednik Walmarta i glavni direktor prihoda u SAD-u.

Walmart se pokušava natjecati s rastućim segmentom oglasa u Amazonu pa će mu kupnja Vizia pomoći u tome.

Walmartova kontrola Vizia omogućit će veći doseg tvrtkama koje se oglašavaju kod njega. Iz kompanije su rekli da Viziov SmartCast sustav ima 18 milijuna aktivnih računa.

Američka kompanija je također rekla da bi mogla ponuditi “inovativnu televizijsku i kućnu zabavu te medijska iskustva” kada kupi Vizio.

10 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari