Za isplatu uskrsnica u Varaždinu proračunom osigurano 226.000 eura

Grad Varsždin
Uskrsnica, Foto: Grad Varaždin/PR

Grad Varaždin osigurao je jednokratnu novčanu pomoć – uskrsnicu, u iznosu od 50 eura, za 4.520 osoba a isplata ove jednokratne pomoći počinje danas, priopćeno je iz gradske uprave.

„Jednokratna novčana pomoć Grada Varaždina – „uskrsnica“  namijenjena je umirovljenicima čija ukupna mirovinska primanja (inozemna mirovina i hrvatska mirovina) ne premašuju limit od ukupno 420 eura za prosinac 2023. godine.  „Uskrsnicu“ će također dobiti i osobe s invaliditetom koje su korisnici osobne invalidnine Hrvatskog zavoda za socijalni rad – Područne službe Varaždin i osobe koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin, a imaju prebivalište na području Grada Varaždina“, navodi se u priopćenju.

Uskrsnicu će primiti 3.776 umirovljenika, zatim 85 osoba koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin te 659 korisnika osobne invalidnine Hrvatskog zavoda za socijalni rad Varaždin.

U proračunu Grada Varaždina ukupno je osiguran iznos od  226.000 eura za ovu vrstu jednokratne pomoći.

Uskrsnice će se dostavljati poštom na adrese korisnika a podjela bi trebala biti završena do Uskrsa, odnosno do kraja ožujka.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari