Wall Street konačno porastao poslije višednevnog pada

Njujorška berza/Foto: Shutterstock

Burzovni indeksi na Wall Streetu u utorak su porasli nakon višednevnog pada, što se objašnjava gospodarskim pokazateljima boljim od očekivanih, ali i uljepšavanjem portfelja pred kraj tromjesečja.

Dow Jones je ojačao 0,63 posto, na 33.926 bodova, dok je S&P 500 porastao 1,15 posto, na 4.378 bodova, a Nasdaq indeks 1,65 posto, na 13.555 bodova, prenosi Hina.

Nakon višednevnog pada, jučer su ti indeksi porasli, zahvaljujući boljim nego što se očekivalo podacima o prodaji kuća, rastu industrijskih narudžbi i povjerenju potrošača u SAD-u, što je ublažilo strahovanja od recesije.

„Ti su podaci dali ulagačima razloga za ponovnu kupnju dionica koje su prethodnih dana bile pod značajnim pritiskom”, kaže Mark Luschini, strateg u tvrtki Janney Montgomery Scott.

No, rastu tržišta pridonijelo je i uljepšavanje portfelja jer pred kraj tromjesečja portfelj menadžeri uobičajeno kupuju dionice koje su u proteklom kvartalu imale najbolju izvedbu.

Tako su jučer najviše porasle cijene dionica u tehnološkom sektoru, primjerice, Applea, Amazon.coma, Microsofta, Meta Platformsa, Tesle, Nvidie…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari