Vrijednost Spaladium Arene procijenjena na 56,6 milijuna eura: FINA će oglasiti četiri dražbe

pixabay.com
Sud, ilustracija Foto: Pixabay.com

Stečajna upraviteljica nad Spaladium Arenom Natalija Mladineo izvijestila je u ponedjeljak kako je vrijednost Arene procijenjena na 56,6 milijuna eura i najavila da će FINA oglasiti četiri elektroničke dražbe.

“Spaladium Arena s pravom građenja procijenjena je na iznos od 56.600.000,00 eura a uslijedit će i procjena opreme u Areni,” rekla je Mladineo za Hinu.

Po njenim riječima, nakon što se završi procjena opreme sud će sazvati ročište na kojem će se razlučni vjerovnici očitovati o procijenjenim vrijednostima.

“Potom će sud donijeti zaključak o prodaji i proslijediti FINA-i koja će oglasiti četiri javne elektroničke dražbe”, objasnila je Mladineo.

Stečajni sudac splitskog Trgovačkog suda Velimir Vuković početkom veljače ove godine, odlučio je, na prijedlog stečajne upraviteljice Natalije Mladineo, da Spaladium Arena i zemljište, površine 30.798 četvornih metara, ide u prodaju.

Velimir Vuković stečajni je sudac u postupku nad dužnikom – tvrtkom Sportski grad TPN koja upravlja Spaladium Arenom.

“Stečajna upraviteljica je predložila prodaju nekretnine stečajnog dužnika, uz obrazloženje da su 28. prosinca 2022. nastupile posljedice blokade računa stečajnog dužnika zbog aktiviranja ovršnih rješenja u naplati komunalne i vodne naknade od Grada Splita”, rekao je tada Vuković.

Objasnio je kako je pravo prvokupa građenja uknjiženo u korist Grada Splita, podsjetivši da je 2007. godine određeno kako se pravo građenja na zemljištu na kojem je Spaladium Arena nakon 30 godina, to jest 2037. godine, prenosi na Grad Split.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari