Nekretnine tvrtke bivšeg splitskog gradonačelnika u stečaju unovčene za 8,4 milijuna eura

pixabay.com
Imovina Kerum d.o.o. u stečaju, u Zadru, idu na javnu dražbu, ilustracija Foto: Pixabay.com

Trgovački sud u Splitu zaprimio je dopis stečajne upraviteljice Keruma d.o.o. s popisom svih dosad prodanih nekretnina tvrtke u ukupnom iznosu od 8,4 milijuna eura, kao i popis još sedam neunovčenih nekretnina trenutačno procijenjene vrijednosti od oko 400.000 eura.

U dopisu stečajne upraviteljice Natalije Mladineo, prenosi Hina, navedeno je da je prodano 17 nekretnina od kojih je za najveću cijenu od 1,53 milijuna eura unovčena poslovna zgrada – robna kuća u Zadru, a slijedi kompleks Šumski dvor u zagrebačkoj elitnoj četvrti Cmrok koji je unovčen za 1,51 milijun eura, te 2021. predan u vlasništvo zagrebačkom poduzetniku Ivanu Čermaku.

Kerumova zgrada u Okrugu na Čiovu prodana je za 1,01 milijun eura, a bivše zagrebačko kino Central u središtu Zagreba bilo je unovčeno za 993.397 eura i predano tvrtki Ivana Čermaka.

Kerumova svinjogojska farma u Drnišu bila je prodana za nešto više od 465.000 eura, građevinsko zemljište u Supetru na Braču za 853.706, a stan na Trgu Kneza Višeslava u Zadru za 240.000 eura. Najmanje, samo 1.990 eura unovčeno je od prodaje suvlasničkog djela poslovnog prostora u zagrebačkoj Praškoj ulici.

S druge strane, u izvješću stečajne upraviteljice navodi se još sedam Kerumovih neunovčenih nekretnina među kojima su građevinsko zemljište u Lori nedavno procijenjene vrijednosti od 136.928 eura, te zemljište u Supetru, poslovni prostor u Gružu, spremišta u Zadru te oranica i pekara u Drnišu. Za zemljišta na Čiovu i u Starom Gradu na Hvaru još nije završena procjena vrijednosti.

Izvješće stečajne upraviteljice uslijedilo je nakon nedavno obavljenog oglasa za prodaju Kerumovih spremišta u Zadru za koje će se pisane ponude otvarati na ročištu zakazanom 6. listopada. U dnevnom tisku i na sudskim stranicama oglašena je prodaja četiri spremišta od ukupno desetak kvadrata koja će se prodavati po početnim cijenama od 2.289 do 2.522 eura.

Nekretnina će se prodavati u stečajnom postupku prikupljanjem pisanih ponuda, a u slučaju da dva ili više ponuditelja daju jednaku pisanu ponudu provest će se javna dražba po načelu “tko da više”. Prodaja se obavlja po načelu viđeno-kupljeno, što isključuje sve naknadne prigovore kupca, ističe se u oglasu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari