Volkswagen želi otpustiti 2.000 radnika u svojoj softverskoj tvrtki Cariad

Pixabay.com
Volkswagen, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Volkswagen želi ukinuti 2.000 radnih mjesta u svojoj softverskoj kompaniji Cariad u sklopu plana restrukturiranja zbog kojeg će nova softverska arhitektura biti dodatno odgođena.

Upravni odbor odobrio je plan na sastanku održanom prošli tjedan u srijedu, s ciljem smanjenja radnih mjesta od 2024. do kraja 2025. godine, prenosi Reuters.

Nova softverska arhitektura, 1.2 – koja će se koristiti u Audi Q6 E-tronu i Porsche Macanu EV – bit će odgođena za 16-18 tjedana, dok se sljedeća razina 2.0 arhitekture, prvobitno planirana za 2025. godinu, u potpunosti ponovno razvija.

Nova platforma skalabilnih sustava (SSP), na kojoj su se trebali temeljiti svi budući modeli počevši od novog električnog Trinityja, također se ponovno razvija.

Međutim, plan još uvijek zahtijeva odobrenje radničkog vijeća, koje je pregovaralo o sigurnosti radnih mjesta za radnike do sredine 2025. godine.

“Ne prihvaćamo ovu metodu ukidanja radnih mjesta na svim razinama. Nema konkretnih informacija o tome gdje bi se radna mjesta trebala ukinuti u smislu strukture i zadataka”, rekao je glasnogovornik radničkog vijeća Volkswagena.

Glasnogovornik Cariada odbio je komentirati, ali je rekao da izvršni direktor Cariada Peter Bosch od ljeta radi na “sveobuhvatnom planu transformacije” za “repozicioniranje” tvrtke.

“Planiranje transformacije je u završnoj fazi i bit će priopćeno nakon što nadležna tijela donesu odluku”, dodao je glasnogovornik.

Tvrtka, koju je uspostavio bivši izvršni direktor VW grupe Herbert Diess, premašila je svoj proračun i opetovano nije ostvarila ciljeve za lansiranje modela i softvera.

Volkswagen je ranije ove godine imenovao Boscha, bivšeg šefa proizvodnje Bentleya, za voditelja tvrtke u nastojanju da Cariad vrati na pravi put.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari