Vodafone u sklopu partnerstva s Microsoftom ulaže 1,5 milijardi dolara u AI

Izvor: YouTube.com / SalesforceUK

Vodafone je sklopio desetogodišnje partnerstvo s Microsoftom kako bi osigurao generativne AI, digitalne, poslovne i usluge u oblaku za više od 300 milijuna tvrtki i potrošača na svojim europskim i afričkim tržištima.

Britanska tvrtka uložit će 1,5 milijardi dolara u umjetnu inteligenciju razvijenu uz pomoć Microsoftovih tehnologija Azure OpenAI i Copilot, piše Reuters navodeći i da će fizičke podatkovne centre zamijeniti jeftinijim i Azure uslugama u oblaku.

Microsoft će zauzvrat postati ulagač u Vodafoneovu upravljanu IoT platformu kada se ona izdvoji kao samostalna tvrtka, čime će Vodafone proširiti svoju financijsku platformu u Africi.

Izvršna direktorica Vodafona, Margherita Della Valle, koja je pod pritiskom da grupu ponovno učini financijski uspješnom, nazvala je to prilikom za pomoć tvrtkama u digitalizaciji, napomenuvši da je takvo tržište vrijedno 140 milijardi eura.

Istaknula je i da će sporazum, koji je potpisala s predsjednikom i izvršnim direktorom Microsofta Satyom Nadellom, “ubrzati digitalnu transformaciju naših poslovnih korisnika, posebno malih i srednjih tvrtki”.

Iz Vodafonea su naglasili kako će tehnologija pomoći njihovom osoblju korisničke službe da poboljša produktivnost i kvalitetu, umjesto da ih zamijeni umjetnom inteligencijom.

6 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari