Vlada priprema novi paket potpore za umirovljenike: Uložit ćemo 70 milijuna eura

Pixabay.com
Umirovljenici, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Vlada priprema paket potpore za umirovljenike, a tu odluku trebala bi donijeti na današnjoj sjednici. Pomoć će dobiti svi koji imaju mirovinu do 840 eura.

“Taj paket će obuhvatiti oko 830.000 umirovljenika, a uložit ćemo nešto malo više od 70 milijuna eura”, rekao je premijer Andrej Plenković.

Nije otkrio koliko novca umirovljenici mogu očekivati na svojim računima, ali je naglasio da je ova pomoć moguća zahvaljujući proračunskim uštedama u 2023. godini, prenosi HRT.

Najavio je da će Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) odmah nakon što Vlada donese tu odluku ići s isplatama.

HZMO jučer je pak objavio da će u petak, 22. prosinca “početi isplata jednokratnog novčanog primanja (JNP) radi ublažavanja posljedica rasta troškova života korisnicima mirovine s tzv. inozemnim elementom”.

“JNP će u ovoj isplati dobiti 62.525 korisnika mirovine s tzv. inozemnim elementom, a za ovu isplatu osigurano je 6,4 milijuna eura iz Državnog proračuna”, navode iz HZMO-a.

Korisnici mirovine s inozemnim elementima su oni “kojima se uz mirovinu ostvarenu u Republici Hrvatskoj isplaćuje i mirovina iz inozemstva ili imaju navršenih razdoblja osiguranja u inozemstvu, a nisu ostvarili pravo na mirovinu u inozemstvu”, objasnili su iz HZMO-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari