Vijetnamski proizvođač električnih automobila najavljuje isporuke u Europu

pixabay.com
VinFast stiže u Europu?, ilustracija Foto: Pixabay.com

Vijetnamski VinFast planira u Europu do kraja godine isporučiti prva električna vozila, nakon pribavljanja dozvola regulatora, rekao je izvršni direktor Le Thi Thu Thuy Reutersu, prenosi Hina.

“U četvrtom kvartalu ove godine očekujemo isporuku prvih modela VF8 francuskim, njemačkim i nizozemskim kupcima”, rekao je Thuy, dodajući da će modeli VF6, VF7 i VF9 biti lansirani u Europi iduće godine.

Thuy nije precizirao koliko bi sportskih terenaca VF8 mogli isporučiti, ali izvori Reutersa navode da bi isporuka trebala obuhvatiti oko 3.000 vozila, uključujući dio namijenjen Izraelu.

Terence VF8 odobrio je europski regulator, utvrdivši njihovu usklađenost sa standardima EU-a, što znači da se mogu prodavati u članicama EU, naglasio je Thuy.

Plan vijetnamske tvrtke o širenju u Europu predstavljao bi četverostruko povećanje isporuka vozila u odnosu na dosadašnji neostvareni cilj prema kojem je do prošlogodišnjeg srpnja trebao isporučiti 700 vozila. Širenje VinFasta u Europu dio je globalnog plana koji uključuje gradnju novih tvornica u SAD-u i Indoneziji, a cilja i na Indiju, Bliski istok, Afriku i Latinsku Ameriku.

Bude li plan realiziran, Europa će ove godine postati VinFastovo najveće inozemno tržište i preteći SAD, s isporučenih oko 2.100 električnih vozila u ovoj godini.

U drugom kvartalu povećali su isporuke, na ukupno 11.315 električnih vozila, koja su prodali uglavnom na domaćem tržištu zahvaljujući programu pretvaranja automobila u zelene taksije u velikim gradovima.

Prvo je tromjesečje vijetnamska tvrtka zaključila s upola nižim prihodom nego lani i neto gubitkom od 598 milijuna dolara. Tijekom dana trebala bi objaviti poslovne rezultate za drugo tromjesečje.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari