Velika Gorica dobila Poduzetnički inkubator i Regionalni centar kompetentnosti (VIDEO)

Poduzetnički inkubator, Foto: Grad Velika Gorica

U srijedu je u Velikoj Gorici otvoren Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu.

Otvarajući novi Regionalni centar kompetentnosti, koji je jedan od tri u Zagrebačkoj županiji u koje je ukupno uloženo 15,5 milijuna eura, premijer Andrej Plenković je istaknuo kako je spomenuti grad inteligentno iskoristio EU sredstva za razvoj.

Centar je otvoren u sklopu Srednje strukovne škole, a opremljen je najmodernijim strojevima, robotima i sličnim naprednim stvarima za modernu industriju 4.0 i budućnost.

“Jačanje strukovnog obrazovanja jasan je pokušaj da osnažimo trokut između škola, gospodarstva i tržišta rada i da na njega izađu mladi koji uče u Centrima za industriju 4.0, koja mijenja i zanimanja i radna mjesta.”, kazao je Plenković, prenosi HRT.

Podsjetio je da je Vlada zato prije nekoliko godina krenula s regionalnim centrima kompetentnosti za razne sektore – zdravstvo, poljoprivredu, turizam, računalstvo, strojarstvo i druge, te da je dosad u 25 takvih centara uloženo 260 milijuna eura. Važnim je istaknuo i što su ti centri ravnomjerno raspoređeni po cijeloj Hrvatskoj te da se time podiže razina obrazovanja.

Cilj je da svi mladi u Hrvatskoj imaju jednake šanse za moderno obrazovanje, dodao je, nadajući se da će sve to i privući više mladih u strukovna zanimanja budućnosti.

Uskoro natječaj za urede u inkubatoru

Nakon Regionalnog centra okupljeni su posjetili i krajem prošle godine otvoreni novi i prvi VG Poduzetnički inkubator, koji će uskoro objaviti natječaj za ulazak poduzetnika u njegovih 32 ureda na 2.000 četvornih metara.

U njega je uloženo 3,5 milijuna eura također iz EU fondova.

“Vidi se da u Velikoj Gorici i Zagrebačkoj županiji redovito ulažu u nove moderne projekte i prostore važne za gospodarstvo i da su dobro iskoristili naše mjere poreznih rasterećenja i druge porezne mjere da im rastu i prihodi i plaće. Tu je sjajna poduzetnička klima.”, poručio je premijer, dodavši i da su mu čelnici Velike Gorice najavili i da će se tu uskoro graditi i kamp Hrvatskog nogometnog saveza i dom za starije, a tu je već smješten i logistički centar Hrvatske pošte i drugi važni objekti.

Najavio je i da će se u idućim mjesecima razraditi i model dnevne bolnice u Velikoj Gorici, jer je taj njihov plan prihvaćen, što bi trebalo poboljšati zdravstvenu skrb i rasteretiti zagrebačke klinike.

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari