Uspješna prva godina provedbe Strategije održivog turizma

Pixabay.com
Dubrovnik, Hrvatska Foto: Pixabay.com

Rezultati za prvih šest mjeseci ove godine sa šest posto više dolazaka i dva posto više noćenja nego u istom razdoblju 2023. godine, ukazuju na ostvarenje strateškog cilja da Hrvatska postane cjelogodišnja turistička destinacija, rekao je na sjednici Vlade RH državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta RH, Tomislav Družak, koji je i predstavio rezultate Strategije razvoja održivog turizma do 2030. godine.

U prvih šest mjeseci u Hrvatsku je, prema podacima Hrvatske turističke zajednice (HTZ), došlo 7,2 milijuna turista te je ostvareno 28 milijuna noćenja.

Provedba ove Strategije, usvojene tek prošle godine, bila je uspješna te se prema svim pokazateljima očekuje nastavak pozitivnih turističkih trendova.

Družak je ocijenio i da je sveobuhvatna reforma turizma rezultirala povećanjem kvalitete turističke ponude i razvojem cjelogodišnjeg održivog turizma.

Naglasio je i da se Hrvatska u 2023. godini popela s 32. na 25. mjesto prema prihodima od međunarodnog turizma, te da se može zaključiti da je provedba strategije u 2023. bila uspješna.

Usvajanjem zaključka o izvješću, Vlada je zadužila ovo ministarstvo da ga dostavi Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU kao nadležnom Koordinacijskom tijelu za sustav strateškog planiranja i upravljanja razvojem RH.

6 Odgovora

  1. I meni se čini.. ovo su jako relevantni podaci pa treba istom metodologijom i dalje pratiti situaciju

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari