Uniline grupa u 2023. godini ostvarila promet od 55,8 milijuna eura

Pixabay.com
Novac, Foto: Pixabay.com

Turistička Uniline grupa u 2023. godini je prema preliminarnim podacima ostvarila promet od 55,8 milijuna eura, što je za 12,6 milijuna eura više nego u 2022., a dobit joj se povećala za 40 posto na 2,6 milijuna eura, istaknuli su članovi uprave te grupe.

“Nakon uspješnog poslovanja sva četiri društva u sklopu grupe (incoming, mobility/rent-a-car, e-tours za korporativne klijente i avio karte te sport) zajedno su uslužila oko 400.000 turista i putnika. Zadovoljni smo rezultatima iako smo se kao i drugi susreli s problemima zbog nedostatka radne snage i inflacije”, rekao je predsjednik uprave Uniline grupe Boris Žgomba.

“Dosta smo uložili u zadržavanje radne snage i u informatizaciju. Nedavno smo za informatičku platformu potpisali ugovor za sredstva iz NPOO-a u vrijednost 1,9 milijuna eura”, dodao je.

Žgomba u 2024. očekuje i povećanje prometa od 25 posto u incomingu u odnosu na 2023., te jači promet iz Azije, posebice iz Južne Koreje, prenosi Hina. Otkrio je da se u Europi planiraju više fokusirati na tržišta u Ujedinjenom Kraljevstvu i Skandinaviji.

U rent-a-car segmentu, Žgomba je za 2024. najavio povećanje flote na 1.500 vozila ili za 50 posto u odnosu na 2023., uz moguće niže cijene najma. E-tours agencija koja se bavi prodajom aviokarata i narudžbama korporativnih i drugih klijenata također očekuje dalji rast poslovanja, kao i jači izlazak na MICE ili kongresno tržište.

U prodaji aviokarata su u Hrvatskoj na prvom mjestu, pa im je tako prodaja u 2023. porasla za 44 posto u odnosu na 2022. Međutim, lani, a i ove godine, potražnja je bila veća od ponude, unatoč tome što su prosječne cijene aviokarte sve skuplje. U 2023. su aviokarte bile za oko 33 posto skuplje nego u 2022. godini.

Naveli su i da je lani u Hrvatskoj ukupna prodaja aviokarata dosegnula 111 milijuna eura, ali da je to udio od tek 0,6 posto u odnosu na tu prodaju u EU-u.

Članica uprave, Kristina Peruško, rekla je da su prošlu godinu završili sa 150 radnika, što je za oko 50 radnika manje nego prije pandemije, i da im je promet bio otprilike 12 posto veći nego u pretpandemijskoj 2019. godini.

11 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari