Ukupni promet industrije u travnju manji za 6,1 posto u odnosu na mjesec ranije

Foto: Freepik

Ukupni promet industrije u travnju ove godine pao je za 6,1 posto u odnosu na ožujak, a u odnosu na lanjski travanj veći je za 1,2 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.

Hina prenosi i da je ukupni kalendarski prilagođen promet industrije u travnju prema istom mjesecu lani na domaćem tržištu porastao za 4,2 posto, a na nedomaćem je pao za 5,8 posto.

U odnosu na ožujak, u travnju je ukupni sezonski i kalendarski prilagođen promet industrije na domaćem tržištu pao za 1,3 posto, a na stranom za 9,8 posto.

Prema glavnim industrijskim grupacijama, u travnju ove godine u usporedbi s travnjem lani promet kapitalnih proizvoda veći je za 12,4 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju 7,1 posto, a promet energije manji je za 70,8 posto, intermedijarnih proizvoda za 4,4 te trajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,9 posto.

Na godišnjoj razini promet industrije rastao je od početka 2021., s izuzetkom veljače kada je pao za 7,7 posto, a potom je u ožujku porastao za 9,6 posto.

Na mjesečnoj razini, ukupna prodaja energije manja je za 42,2 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 27,4 posto, intermedijarnih proizvoda za 4,8 posto, kapitalnih proizvoda za 2,7 posto i netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 1,4 posto.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari