Udruga dobavljača Agrokora zadovoljna isplatom duga od 85,97 milijuna eura

Unsplash
Novac, ilustracija Foto: Ibrahim Boran on Unsplash

Udruga dobavljača Agrokora izrazila je zadovoljstvo činjenicom da su obaviješteni o isplati iznosa od 85,97 milijuna eura, dugovanog na temelju Zapisa o zajmu dobavljača, koji uključuje dug po zapisu i pripadajuću kamatu, odnosno granični dug, priopćio je predsjednika Udruge dobavljača Agrokora Hrvoje Filipović.

Udruga dobavljača Agrokora, kako navodi, pristupit će poduzimanju svih predradnji potrebnih za isplatu graničnog duga u kratkom roku, sve na način predviđen sklopljenom Nagodbom u svrhu čega je i sazvana Skupština Udruge za dan 15. srpnja ove godine.

“Mišljenja smo da isplata graničnog duga, s provedenim vlasničkim restrukturiranjem Fortenova grupe, predstavlja izvanredan napredak u namjeri stabilizacije poslovanja svih operativnih društava Grupe i stvaranju pretpostavki za njezin održivi razvoj na zadovoljstvo svih uključenih – potrošača, zaposlenika, dobavljača i ostalih dionika”, istaknuli su iz Udruge.

Posebno su pozdravili odluku društva Open Pass da, s ostalim ulagačima, u izazovnim vremenima sudjeluje u vlasničkom restrukturiranju koje osigurava stabilnost dugoročnog poslovanja i okončanje postupka restrukturiranja.

Podsjetimo, Fortenova grupa dovršila je transformaciju svoje vlasničke strukture u kojoj više nema niti jednog sankcioniranog, ruskog ili bjeloruskog dioničara, pri čemu je Open Pass postao većinski dioničar s udjelom od 93,78 posto.

Iz Udruge su zahvalili zaposlenicima i predsjedniku Uprave društva Fabrisu Perušku na uspješnom oporavku i razvoju kompanije te nastavku dosadašnje prakse zastupljenosti dugogodišnjih dobavljača, prenosi Hina.

“Uvjereni smo da će provedeno vlasničko restrukturiranje Grupe dodatno poboljšati ovakvu suradnju i praksu”, ističe Filipović.

FORTENOVA GRUPA dioničko društvo za upravljanje

Ulica Marijana Čavića 1, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
97.689.236,30 (2023)
Broj zaposlenih:
134 (2023)

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari