Open Pass: Nesankcionirani dioničari žele konačnu stabilizaciju Fortenova grupe

Hina
Pavao Vujnovac, vlasnik Open Pass-a, Foto: Hina/ Dario Grzelj/arhiv

Gotovo svi nesankcionirani dioničari koji su glasovali na skupštini imatelja depozitarnih potvrda Fortenova grupe odlučili su kako žele konačnu stabilizaciju Fortenova grupe te njezin daljnji razvoj i rast, objavili su iz kompanije Open Pass u vlasništvu Pavla Vujnovca.

“Ovo je veliki korak naprijed za konsolidaciju kompanije i to je ključna poruka za više od 45.000 njezinih radnika, ali i za sve dobavljače, poslovne partnere te zajednice u kojima posluje”, ističe se u priopćenju koje je objavila Hina.

Također se navodi kako unatoč brojnim izazovima te konstantnim pravnim pokušajima usporavanja i opstrukcije procesa koji su ovome prethodili, jučerašnjim izglasavanjem transakcije, s ciljem reorganizacije vlasničke strukture Fortenova grupe, zacrtani su temelji održivosti kompanije.

Fortenova grupa je od iznimnoga značaja za gospodarstva svih zemalja regije te smo uvjereni kako će ovaj korak omogućiti iskorištavanje njezina punog potencijala”, istaknuli su iz Open Pass-a.

Ističu da će završetkom procesa dobavljači bivšeg Agrokora dobiti preko 83 milijuna eura duga s kamatama, a uvjereni su kako će i velik broj dioničara s pravom sudjelovanja izabrati opciju uključiti se u novu vlasničku strukturu.

“Vjerujemo u što skorije potpisivanje preostale transakcijske dokumentacije, brzo rješavanje službenih postupaka kod nadležnih regulatora, ali i u refinanciranje duga nakon uspješnog zaključenja transakcije, kao ključnog izazova koji je i dalje pred kompanijom”, navode iz tvrtke Open Pass. 

Zahvalili su svim stranama koje su sudjelovale u ovom procesu na njihovoj upornosti i profesionalnosti te napominju kako se vesele novoj fazi razvoja Fortenova grupe, kao kompanije s osiguranim održivim financiranjem te diverzificiranom vlasničkom strukturom.

Podsjećamo, suvlasnici Fortenova grupe na skupštini imatelja depozitarnih potvrda te grupe većinom glasova, odobrili su jučer, 19. prosinca, transakciju kojom će Fortenova dobiti novu vlasničku strukturu bez sankcioniranog suvlasništva.

Na skupštini imatelja depozitarnih potvrda Fortenova grupe 97 posto prisutnih dioničara koji su glasali  odobrili su transakciju između Fortenova Group TopCo B.V. kao prodavatelja i Iter BidCo B.V. kao kupca 100 posto udjela u kapitalu kompanije Fortenova Group MidCo B.V., za iznos koji ukupno može dosegnuti do 660 milijuna eura. Kako će točno izgledati nova vlasnička struktura ovisit će o interesu sadašnjih nesankcioniranih imatelja depozitarnih potvrda za dodatnom investicijom u suvlasništvo, navodi se u priopćenju.

Kako bi, bez obzira na razinu interesa dioničara za dodatnom investicijom, jamčila sigurnu dostupnost sredstava potrebnih za zaključenje transakcije po dogovorenoj cijeni, kompanija Open Pass Ltd., u vlasništvu Pavla Vujnovca, pristala je osigurati isplatu cijelog dogovorenog iznosa, ukoliko to bude potrebno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari