UBS dovršio spajanje švicarskog poslovanja s Credit Suisse

Hina/EPA
Credit Suisse, Zurich, Švicarska, Foto: Hina/Epa/Michael Buholzer

Švicarska banka UBS dovršila je spajanje svoje domaće jedinice s poslovanjem Credit Suissea na domaćem tržištu 1. srpnja, priopćila je banka, dodajući da izvršni direktor Credit Suisse Switzerland, Andre Helfenstein, napušta banku.

Nakon spajanja, UBS Switzerland je preuzeo sva prava i obveze Credit Suisse, a očekuje se da će proces olakšati migraciju klijenata i poslovanja na UBS platformu.

Sabine Keller-Busse, predsjednica UBS-a u Švicarskoj, rekla je da je ovaj korak važna prekretnica u integraciji Credit Suisse UBS-a nakon prošlogodišnjeg preuzimanja.

“Migracija većine transakcija klijenata u Švicarskoj na UBS platformu dogodit će se 2025. godine i bit će postupna, s prilagođenim ažuriranjima za naše klijente”, rekla je Keller-Busse.

UBS je već počeo premještati klijente iz Credit Suissea u Hong Kongu i Singapuru, objavio je Reuters.

Spajanje ovih banaka također otvara put UBS-u da ubrza napredak u svom planu otpuštanja 3.000 radnih mjesta u Švicarskoj. Globalni analitičari procjenjuju da bi više od 30.000 zaposlenika moglo biti otpušteno.

U Švicarskoj se i dalje vodi žestoka rasprava o veličini i moći proširenog UBS-a, za koji analitičari kažu da ima dominantan položaj u područjima kao što su švicarska tržišta zajmova i duga otkako je preuzeo Credit Suisse u akciji spašavanja koju je organizirala država.

Međutim, švicarski financijski regulator prošlog je mjeseca presudio da preuzimanje nije izazvalo zabrinutost za tržišno natjecanje, unatoč preporukama antimonopolskog nadzornog tijela da zaslužuje daljnje ispitivanje.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari