U promet pušten čvor na riječkoj oblilaznici vrijedan 5,6 milijuna eura

Foto: Hina

Čvor Trinajstići na riječkoj obilaznici odnosno dionici autoceste A7, u ponedjeljak je pušten u promet, a nešto kasnije u posao je uveden izvođač na projektu dogradnje čvora Orehovica na autocesti Zagreb-Rijeka.

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković istaknuo je kako je čvor Trinajstići značajan projekt na riječkoj obilaznici.

“U suradnji s Hrvatskim autocestama krenuli smo u projektiranje i realizaciju tog projekta vrijednog oko 5,6 milijuna eura i od danas će taj čvor, nakon dobivenih dozvola, biti u funkciji”, rekao je, a prenosi Hina.

Izvijestio je i da se priprema projektna dokumentacija za čvor Miklavija, koji će biti nekoliko kilometara dalje, gdje bi se trebala razvijati poslovna zona.

Da bi ta zona mogla raditi i da bi se u njoj mogla realizirati infrastruktura potreban je priključak na postojeću cestu, dodao je.

Govoreći o čvoru Orehovica, vrijednom više od sedam milijuna eura, napomenuo je da bi taj čvor trebao biti dograđen i proširen za 18 mjeseci.

Radove na čvoru Orehovica obavljat će GP Krk i Zagrebmontaža, a rok završetka je 18 mjeseci. Riječ je o važnom interregionalnom čvoru za Rijeku i proširenju koje će povećati sigurnost prometa i osigurati veću protočnost.

Spomenuti projekt čvora Kozala, vrijedan 8,5 milijuna eura, trenutno je u fazi projektiranja, kazao je Direktor Hrvatskih autocesta Boris Huzjan.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari