U Kranjskoj Gori spremni za zimsku sezonu, kapaciteti skoro popunjeni

https://www.dropbox.com/sh/84q9zii0cwisbvy/AAAX4zqeOanqf-qsXaVb7XnEa?dl=0&preview=9.jpg
Ski staza, Kranjska Gora, Slovenija Foto: https://kranjska-gora.si/multimedia

Slovenska Kranjska Gora, jedno od omiljenijih zimskih turističkih destinacija brojnih građana Hrvatske koji tamo odlaze već desetljećima, spremna je i za ovu zimsku sezonu i skoro svi kapaciteti su već popunjeni.

Na sjeveru okužena obodom Karavanki, na jugu su Julijske Alpe. Na istoku su Jesenice, a na zapadu – ušće rijeke Save u Žilje. Ljeta su svježa, zime hladne. Tu su prostrane šume četinjača i ariša, među kojima se kriju divokoze, srne i zečevi. 

Zgornjesavska dolina ili Gornjesavska dolina, smatra se jednom od najljepših alpskih dolina na krajnjem sjeverozapadu Slovenije, tik uz granicu s Austrijom i Italijom.

Udaljena oko dva i pol sata vožnje od glavnog grada Hrvatske i ove godine nudi brojne zimske turističke sadržaje. Svi će započeti u prosincu, kako su nam rekli u turističkoj zajednici „Turizam – Kranjska Gora“, kada planiraju otvaranje Alpskog sela i tradicionalno paljenje svečane rasvjete.

Katja Hartman, koordinatorica projekta, kaže za Financije.hr da su kapaciteti za Novu godinu – već skoro popunjeni.

https://www.dropbox.com/sh/84q9zii0cwisbvy/AAAX4zqeOanqf-qsXaVb7XnEa?dl=0&preview=6.jpg
Crkva, Kranjska Gora, Slovenija Foto: https://kranjska-gora.si/multimedia

„Kapaciteti za Novu godinu su već skoro 100 posto popunjeni. I zimska sezona se lijepo puni, a upiti i rezervacije počinju pristizati vrlo rano. Osim slovenskih gostiju, najviše turista u zimskoj sezoni, odnosno od prosinca do ožujka, dolazi iz Hrvatske, Srbije, Italije, Norveške i Njemačke“, kaže Hartman.

Tijekom prosinca održavat će se subotnji koncerti u Alpskom selu, dječja predstava s dolaskom Djeda Božićnjaka, obiteljski dan na skijalištu u Kranjskoj Gori, dječji doček Nove godine, doček Nove godine na otvorenom i Iluzija mađioničarska predstava.

Nakon Nove godine u Kranjskoj Gori će se održati Zlatna lisica, Interbancario, Svjetsko nordijsko prvenstvo za juniore, Grubin memorijal, Kup Vitranc i finale skijaških skokova u Planici. U odnosu na prošlu godinu, ističe, cijene skijaških karata porasle su za oko 10 posto, a bitnih razlika u cijeni, u odnosu na ostale ponude, nema.

„Pretprodaja skijaških karata već je u tijeku i očekuje se da će trajati do kraja studenog. Dnevna, noćna i sezonska karta za skijalište Kranjska Gora bit će dostupne po sniženoj cijeni. U pretprodaji će se po redovnoj cijeni moći kupiti i sezonske karte za skijališta Kranjska Gora i Vogel. Cijena dnevne skijaške karte za sezonu 2023/24 bit će 45 eura za odrasle i 27 eura za djecu. Bit će organizirano i noćno skijanje“, kaže Hartman za Financije.hr.

https://www.dropbox.com/sh/84q9zii0cwisbvy/AAAX4zqeOanqf-qsXaVb7XnEa?dl=0&preview=41.jpg
Ski staza, Kranjska Gora, Slovenija Foto: https://kranjska-gora.si/multimedia

Kranjska Gora svojim posjetiteljima tijekom cijele sezone nudi i klizalište koje će od početka prosinca biti otvoreno u središtu naselja. I ove će godine po destinaciji, kažu u „Turizam – Kranjska Gora“, voziti besplatni ski bus, otvoren za sve skijaše i posjetitelje.

„Besplatne staze za skijaško trčanje ponovno će biti dostupne u Kranjskoj Gori, Gozd Martuljku, Mojstrani i Radovni. Staze u Planici ostat će naplatne. Nudit ćemo i sankanje i grudanje. U ponudi će biti i penjanje po ledu, ako vremenski uvjeti dozvole“, kaže Katja Hartman, koordinatorica projekta.

Najmlađi će, kako blagdani i nalažu, imati priliku i da pišu pisma Djedu Božićnjaku, ali će im stići i službena potvrda sa Sjevernog pola. Djed Mrazov poštanski sandučić služit će i kao foto point na kojem će roditelji moći fotografirati svoju djecu kako isporučuju pismo omiljenom zimskom junaku.

Kranjska Gora u posljednjih nekoliko godina posebno ulaže u kulinarstvo, te ima nekoliko restorana s Michelinovom zvjezdicom – Restoran hotela Milka, uz jezero Jasna, pod vodstvom chefa Davida Žefrana.

Kao još jedna stvar u kojoj se Kranjska Gora, ali i hotel Milka, ističu kao prvi jeste i hotelijerstvo na prirodan način jer su i restoran i Hotel Milka – No Plastic, odnosno ne koriste plastiku, nema plastičnog otpada niti koriste bilo koji neprirodni materijal niti u jednom segmentu svoga poslovanja.

9 Odgovora

  1. Naš narod baš nema naviku ić pretjerano na zimovanje, ali eto živi bili pa vidjeli ovu godinu posjećenost

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari