U Kninu stanovi za zaposlene deficitarnih zanimanja

Pexels.com
Stanovi, ilustracija. Foto: Vladimir Kudinov/Pexels

Kninska gradska uprava putem europskih fondova, kupila je i uredila četiri zgrade za djelatnike u zdravstvu i nastavnike STEM područja. Stanove uz simboličnu cijenu daju u najam, a uvjet je da korisnici rade u Kninu i da nemaju drugu nekretninu. Prvi stanari već su pred useljenjem.

Sve dok rade u Kninu, piše hrt.hr, ovdje će moći stanovati za simboličnih 50 centa po kvadratu na mjesec. Tako će medicinsku patronažnu sestru Nelu Varnica gradski stan šest puta manje nego podstanarski. 

„Velike su cijene za unajmiti stan, onda vam je problem s djecom naći adekvatan prostor, znači ili su male kvadrature ili je neopremljeno“ kaže Varnica.

Gradska je uprava četiri nekada derutne zgrade uredila europskim novcem. Milijun i 650 tisuća eura uložili su, uz ostalo, i kako bi oživili staru kninsku jezgru.  

„Nemamo mi jako puno stanova, znači trenutno imamo devet stanova za deficitarni kadar, ali ovo je jedna prilika da dovedemo takav kadar u Knin“, kaže Zdenka Gugo, voditeljica projektnog tima za provedbu Intervencijskog plana Grada Knina.

Tri su stana dodijeljena, za još tri natječaj traje, a preostali će biti – rezerva.  

„Što ako nam se dogodi da nam treba, recimo, u jednom trenutku pedijatar na području grada. Da onda mi možemo s takvom jednom stambenom jedinicom privući neku osobu“, kaže Marijo Ćaćić, gradonačelnik Knina.

Liječnicima su u Kninu i prije nudili stambeno zbrinjavanje, ali i novčane nagrade, kao i stipendije odnosno dodatak na specijalizantsku plaću tijekom školovanja specijalističkog u drugim ustanovama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari