Tijekom zimske sezone Hrvatska će izravno biti povezana s 28 zemalja

Pixabay.com
Zrakoplov, Foto: Pixabay.com

Prema informacijama koje je Hrvatska turistička zajednica (HTZ) prikupila od zračnih luka, Hrvatska će tijekom zimskog reda letenja biti izravno povezana s 28 zemalja, a najveći broj od ukupno 150 linija bit će s tržišta Njemačke, Poljske, Austrije, Nizozemske i Ujedinjenog Kraljevstva.

Osim s europskim državama, navodi Hina, Hrvatska će biti direktno povezana i s destinacijama na drugim kontinentima, primjerice s Ujedinjenim Arapskim Emiratima te Katrom.

Strani gradovi za koje je planirana najsnažnija povezanost su Frankfurt, München, Beč, Amsterdam i London.

Tijekom cjelokupne zimske sezone letenja očekuju se direktne poveznice sa 69 inozemnih gradova.

Uzimajući u obzir dostupne podatke i najave, najveći broj letova očekuje Zračna luka Zagreb (65 posto), a potom Zračna luka Split i Zračna luka Zadar s podjednakim udjelom od 12 posto.

Očekuje se kako će na linijama prema Hrvatskoj letjeti 27 različitih zrakoplovnih prijevoznika, a tijekom zimskog reda letenja najviše ih planiraju Croatia Airlines, Ryanair, Trade Air i Lufthansa.

“Ove zimske sezone očekujemo više od 150 jedinstvenih aviolinija, dok ih je lani u istom razdoblju bilo 118. Značaj zračnog prometa za hrvatski turizam je neupitan, a posebno kada je riječ o povezivanju Hrvatske s ključnim emitivnim tržištima van ljetne sezone”, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Stančić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari