Tesla tužio Švedsku jer zbog štrajka ne može registrirati nova vozila

pixabay.com
Tesla, ilustracija Foto: Pixabay.com

Američki proizvođač električnih automobila Tesla podnio je tužbu protiv švedske državne agencije za promet zbog zastoja u registraciji novih vozila u vrijeme štrajka, izvijestio je u ponedjeljak poslovni dnevnik Dagens Industri (DI).

Najveći švedski industrijski sindikat IF Metall sukobio se s Teslom oko kolektivnog ugovora za mehaničare koji su 27. listopada stupili u štrajk i više ne servisiraju Tesline automobile, prenosi Hina.

S njima su se solidarizirali i članovi drugih sindikata, uključujući poštanske i lučke radnike i čistače, što je izazvalo zastoj u distribuciji registarskih tablica za Teslina vozila.

Prošli petak štrajku se pridružilo i 50 radnika švedskog dobavljača ključnih dijelova Hydro Extrusionsa, podružnice norveškog proizvođača energije i aluminija Hydra.

“Oni isporučuju dijelove Teslinoj tvornici u Berlinu i ako im to poremeti poslovanje, nadamo se da ćemo ih prisiliti da se vrate za pregovarački stol”, izjavio je u petak tajnik IF Metalla za pregovore Veli-Pekka Saikkala.

Hydro Extrusions proizvodi u švedskoj Vetlandi aluminijske profile i jedini je dobavljač tih dijelova u Europi, naglasio je Saikkala. Ujedno su prvi Teslin dobavljač u Europi koji se pridružio štrajku mehaničara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari