Tesla povlači više od 50.000 vozila Model X

Pixabay.com
Tesla, ilustracija Foto: Pixabay.com

Američko regulatorno tijelo za automobile u utorak je priopćilo da će Tesla povući 54.676 vozila Model X proizvedenih između 2021. i 2023. godine jer kontroler vozila ne radi kako treba i postoji mogućnost da neće otkriti nizak nivo kočione tekućine te upaliti svjetlo upozorenja, prenosu Reuters.

Jako je bitno otkriti ovaj problem na vrijeme jer je curenje kočione tekućine iznimno opasno zato što otežava ili onemogućuje kočenje, a to može dovesti do ozbiljnih prometnih nesreća.

Čak i jako malo curenje u kočionom sustavu je opasno i mora se što prije zaustaviti, a ako nema nikakvog upozorenja da problem postoji onda je teško reagirati na vrijeme.

Tesla je besplatno ažurirao softver kako bi riješio problem, objavila je Nacionalna uprava za sigurnost u prometu SAD-a (NHSTA).

Proizvođač električnih vozila do sada nije dobio nikakve obavijesti o sudarima, ozljedama ili smrtnim slučajevima koji bi mogli biti povezani s ovim problemom, dodao je regulator.

U kolovozu je NHTSA otvorila istragu o 280.000 novih vozila Tesla Model 3 i Model Y zbog izvješća o gubitku kontrole upravljanja i servo upravljača.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari