Tesla će uložiti 15 milijardi dolara u gigatvornicu u Meksiku

Pixabay.com
Tesla Foto: Pixabay.com

Guverner države u Meksiku rekao je u ponedjeljak da će Tesla (TSLA.O) i njegovi dobavljači uložiti 15 milijardi dolara tijekom sljedeće dvije godine u tvornicu koja je još u izgradnji, iznos koji je trostruko veći od onoga što su meksički dužnosnici ranije najavili.

U ožujku je izvršni direktor Tesle Elon Musk rekao da će njegova tvrtka otvoriti gigatvornicu u sjevernoj državi Nuevo Leon, što je dio nastojanja proizvođača električnih automobila da proširi svoje globalno prisustvo, prenosi Reuters.

Tada Musk nije iznosio detalje o Teslinoj investiciji, ali su meksički dužnosnici rekli da će tvornica uključivati ​​investiciju od pet milijardi dolara.

Govoreći na jednom događaju, guverner Nuevo Leona Samuel Garcia rekao je da će objekt sada uključivati ​​trostruko veći iznos.

“Samo Tesla i njegovi dobavljači će u dvije godine generirati investiciju od 15 milijardi dolara”, rekao je guverner, dodajući da će taj “enormni iznos” zahtijevati da država potroši više na autoceste i druge javne radove.

Prije Tesline objave, ranije ove godine, veliki globalni proizvođači automobila BMW, General Motors i Ford najavili su planove za početak ili povećanje proizvodnje električnih vozila u meksičkom golemom automobilskom sektoru dok se industrija udaljava od automobila na fosilna goriva.

Izvori su ranije rekli Reutersu da Tesla planira započeti proizvodnju u Meksiku 2025. godine, ali tvrtka nije objavila datum početka izgradnje svoje gigatvornice ili kada će proizvodnja biti dostupna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari