Tesla će uložiti dvije milijarde dolara u tvornicu u Indiji ako smanje carine za njegova vozila

Pixabay.com
Tesla, Foto: Pixabay.com

Tesla je spreman uložiti do dvije milijarde dolara za postavljanje tvornice u Indiji ako vlada smanji uvozne carine na 15 posto za njegova vozila u prve dvije godine poslovanja, izvijestio je u petak Economic Times.

Reuters je u kolovozu izvijestio da Indija radi na novoj politici za električna vozila kako bi smanjila uvozne poreze na čak 15 posto, u usporedbi sa sadašnjih 100 posto za automobile čija je cijena veća od 40.000 dolara i 70 posto za ostale, ako proizvođači ulože u lokalnu proizvodnju.

Proizvođač električnih vozila predvođen Elonom Muskom spreman je uložiti do 500 milijuna dolara ako vlada odobri smanjenu carinu za 12.000 vozila i do dvije milijarde dolara ako je koncesija za 30.000 vozila, prenosi Reuters.

Vlada ispituje održivost Teslinog prijedloga da uloži dvije milijarde dolara, ali želi smanjiti broj uvezenih automobila uz nižu carinu, u usporedbi s Teslinim prijedlogom, piše Economic Times.

Prema Bloombergu, razmatraju se tri savezne države Indije za izgradnju tvornice, a to su Gujarat, Maharashtra, Tamil Nadu.

Još nije poznato kakav će dogovor postići, a iz kompanije nisu komentirali trenutačnu situaciju.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari