Tesla dobila dozvolu za proširenje unatoč prosvjedima njemačkih eko udruga

Tesla, Foto: Wikimedia Commons

Tesla je u četvrtak dobila zeleno svjetlo za proširenje tvornice u Gruenheideu nedaleko Berlina unatoč prosvjedima ekoloških udruga.

Dozvola lokalnog vijeća samo je prva u nizu prepreka koje Tesla mora riješiti prije nego što započne širenje svojih logističkih prostora.

Proširenje, navodi Reuters, moraju odobriti i institucije koje brinu za okoliš jer bi ono, smatraju, moglo ugroziti kompletnu opskrbu vodom te regije.

Prosvjednici su se prije desetak dana i sukobili s policijom koja ih je zaustavila prilikom pokušaja da provale u tvornicu.

Također, sumnja se da stoje i iza podmetnutog požara u dalekovodu koji Teslinu tvornicu opskrbljuje strujom.

Američki proizvođač automobila već je morao revidirati svoje planove nakon što su stanovnici Gruenheidea u veljači glasali protiv proširenja, poslije čega je najavljeno da će, kako bi napravili mjesta za gradnju spomenutih prostora, posjeći samo 47 hektara šume, odnosno polovicu prvotno planirane površine.

Proširenje je dio Teslinih planova u sklopu kojih bi proizvodili milijun automobila godišnje, što bi im osiguralo dominaciju na europskom tržištu električnih vozila.

6 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari