Telefonica želi ukinuti oko 5.100 radnih mjesta u Španjolskoj do 2026.

Pixabay.com
Telefon, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Telefonica je rekla sindikatima da nastoji ukinuti oko 5.100 radnih mjesta u Španjolskoj do 2026. godine u nastojanju da smanji troškove i prilagodi veličinu tvrtke trenutnom tržištu, kazao je glasnogovornik sindikata UGT.

Najveća španjolska telekomunikacijska kompanija zapošljava oko 21.000 ljudi u svojoj matičnoj zemlji, dok njezina globalna radna snaga broji više od 103.000 ljudi, prenosi Reuters.

Tvrtka odluku temelji na produktivnosti, organizaciji i tehničkim razlozima, izjavio je glasnogovornik sindikata dok su Telefonica i sindikati počeli pregovarati o otpuštanjima.

Telefonica je u izjavi potvrdila radnu “prilagodbu”, ali je odbila reći koliko radnih mjesta namjerava ukinuti.

Automatizacija i zamjena bakrene mreže optičkom iziskuje puno manje rada. Najnoviji plan za smanjenje radnih mjesta, koji se odnosi na oko 2.700 radnika, objavljen je krajem 2021. godine.

Tvrtka će pregovarati o opsegu smanjenja radnih mjesta sa sindikatom, tako da bi stvarni rezovi mogli biti manji od onih 5.100 koje tvrtka cilja, rekao je glasnogovornik UGT-a Diego Gallart.

Sljedeći sastanak između sindikata i tvrtke na kojem će se pregovarati o uvjetima otpuštanja održat će se sljedeći tjedan.

Smanjenja su dio trogodišnjeg strateškog plana tvrtke za povećanje profitabilnosti smanjenjem kapitalnih izdataka, povećanjem prihoda i rezanjem troškova.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari