SPAR Hrvatska počeo izvoziti hrvatske robne marke u Austriju i Sloveniju

trgovina, prodavnica, supermarket
ilustracija, Photo by Franki Chamaki on Unsplash

Potražnja za hrvatskim proizvodima u trgovinama SPAR-a u Austriji, Italiji, Mađarskoj i Sloveniji već godinama raste, zbog čega je SPAR Hrvatska krenuo u plasman svojih hrvatskih robnih marki na tržište Austrije na kojem je 1.500 SPAR-ovih trgovina.

U priopćenju iz te tvrtke stoji kako su SPAR Zagorski mlinci, SPAR ajvar, S-BUDGET ajvar, S-BUDGET keksi i SPAR soda bikarbona prvi proizvodi koje SPAR Hrvatska izvozi u Austriju.

Ovih pet proizvoda razvijeno je u suradnji s hrvatskim proizvođačima. Kvaliteta proizvoda, navode iz SPAR Hrvatske, glavni je razlog zbog kojeg proizvodi malih proizvođača Hrvatske ostvaruju uspjeh i na inozemnim tržištima. 

“Ponosni smo što smo postali izvoznik hrvatskih proizvoda SPAR robne marke na izazovno tržište Austrije. Kontinuirani uspjeh hrvatskih proizvođača u mreži SPAR-ovih trgovina na austrijskom tržištu potaknuo je naše kolege iz SPAR Austrija da daju priliku i hrvatskim proizvodima SPAR robne marke. Kako se oni odlično prodaju u Hrvatskoj, sigurni smo da će i austrijski kupci prepoznati njihovu kvalitetu”, izjavio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

U prvih šest mjeseci ove godine prodaja hrvatskih proizvoda unutar SPAR prodajne mreže u Austriji, Italiji, Mađarskoj i Sloveniji iznosila je 82 milijuna eura, dok je u istom razdoblju lani iznosila 66,7 milijuna eura.

Najveći porast ostvaren je na tržištu Slovenije, na kojem je u prvih šest mjeseci 2023. prihod od prodaje iznosio 64 milijuna eura, u odnosu na 52 milijuna eura u istom razdoblju lani.

Također, uz podršku SPAR Hrvatske naši su proizvođači dogovorili direktan izvoz s kompanijom SPAR Slovenija.

Tako su Zigante Tartufi, Vindija, ZMH Horvat i Al Ponte ugovorili izravan izvoz proizvoda u trgovine SPAR-a u toj zemlji, čime je omogućena sigurna opskrba i dostupnost 43 artikla proizvedena u Hrvatskoj, a koji se u Sloveniji prodaju unutar SPAR prodajne mreže pod SPAR robnom markom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari