Slovenski Logatec postaje europsko predstavništvo američke tvrtke Precision Resource

Foto: Jörg Sarbach/dpa

American Precision Resource upravljat će operacijama za Europu iz slovenskog Logateca.

Nakon izgradnje skladišta, ovoga su puta organizirali dane otvorenih vrata, a kao tvrtka specijalizirana za proizvodnju ‘finih dijelova’ u velikim količinama, iz automobilske industrije, gdje su najmoćniji, žele se proširiti na zdravstvo, avioindustriju, energetiku i druge industrije.

Precision Resource je tvrtka sa 75-godišnjom tradicijom i jedna od najuspješnijih u svom sektoru u Sjevernoj Americi. Svoju ekspanziju u Europu započeli su 2017. godine, kada su od Hidrie Rotomatike kupili strojeve i preuzeli poslovanje s kupcima. Uslijedila je potraga za lokacijom na kojoj bi obavljali vlastitu proizvodnju, a pronašli su je kupnjom zemljišta od Kolektor grupe u industrijskoj zoni Zapolje, piše SEEbiz.

Iako je pandemija odgodila projekt, nisu se predomislili, a za gradnju objekta odabrali su Kolektor gradnju, čiji su predstavnici istaknuli kako se “rijetko sreće takav naručitelj”.

“Dvadeset godina smo tražili lokaciju u Europi, a o istoku smo razmišljali jer smo htjeli biti blizu partnera jer su i naši proizvodi teški. Slovenija ima odličan kadar, ljudi govore engleski, cijena rada je prihvatljiva, a kada smo kupili proizvodni program u Donjoj Idriji, odlučili smo kako nema potrebe za selidbom”, kaže direktor za Sloveniju Alessandro Luppis.

Inače, Precision Resource osnovale su tri obitelji, a tvrtka je i danas u privatnom vlasništvu. U nekoliko razvojnih ciklusa proširili su svoje poslovanje pa sada imaju osam proizvodnih lokacija u Sjevernoj Americi, Europi i Aziji.

Godišnje ostvaruju 224 milijuna eura prihoda, a objektom u Logatecu žele ojačati veze prvenstveno s partnerima u Njemačkoj, gdje su 2019. otvorili i prodajni ured. U narednim godinama planira se nabavka nove proizvodne opreme i popunjavanje proizvodnih kapaciteta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari