Skoro sve nedjelje, praznici i blagdani do kraja godine u Varaždinu – radni dani

Pixabay.com
Varaždin, Foto: Pixabay.com

Svih 50 nedjelja, praznika i blagdana do kraja 2024. godine u Varaždinu se proglašavaju danima javnih manifestacija i sajamskim danima, stoji u Zaključku gradonačelnika Varaždina, Nevena Bosilja, a ovaj zaključak počet će se primjenjivati od 1. travnja 2024. godine, priopćeno jeiz gradske uprave.

Grad Varaždin je, pojašnjavaju, u suradnji s Turističkom zajednicom detaljno razložio plan da će u cilju povećanja  kulturno-turističku ponude organizirati niz javnih manifestacija koje će trajati punih devet mjeseci.

„Tako je u zaključku detaljno navedeno: od 1.4. do 31.5. će biti održana manifestacija Proljeće u Varaždinu, u sklopu koje će biti održano 90 programa, nakon toga, od 1.6. do 22.8.2024.godine bit će održana manifestacija Ljeto u Varaždinu, u sklopu koje će biti održano oko 80 programa, 15.08.2024.godine, blagdan Velike gospe, od 23.8. do 1.9.2024. godine bit će organizirana  manifestacija Špancirfest u sklopu koje će biti održano 500 programa, od 2.9. do 28.11.2024. godine bit će organizirana manifestacija Jesen u Varaždinu s planiranih 50 događanja, a od 29.11.2024. godine do 31.12.2024. godine manifestacija Advent u Varaždinu s planiranih 100 različitih programa“, priopćeno je iz Grada.

Navedenim zaključkom tih dana u vremenu od 6:00 do 22:00 sata omogućuje se prigodna prodaja na kioscima i štandovima koji su dio javnih i sajamskih manifestacija,  a u vrijeme blagdana Velike Gospe te manifestacija Špancirfest i Advent  vrijeme prigodne prodaje produžuje se do  24:00 sata, navodi se u priopćenju.

U zaključku se obrazlaže kako u  cilju produženja turističke sezone i povećanja obujma turističke ponude Grad Varaždin i Turistička zajednica grada Varaždina provode različite aktivnosti na proširenju njegove kulturno-turističke ponude.

“Na temelju dosadašnjih vrlo uspješnih manifestacija Špancirfest i Advent u Varaždinu, koje su u bitnome doprinijele rastu dolazaka turista cijele 2023. godine od čak 21 posto u odnosu na 2022. godinu, finaliziraju se pripreme programa i projekta koji će ove godine  još više povećati kulturno-turističku ponudu grada, a time i broj gostiju te ukupnu potrošnju u trgovini i ugostiteljstvu”, priopćeno je iz gradske uprave.

Pored nedjelja, u vrijeme navedenih manifestacija, navedeno je i 11 neradnih dana do kraja godine, kao što su Uskršnji ponedjeljak, Dan izbora, Praznik rada, Dan državnosti i Tijelovo, Dan antifašističke borbe, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, Velika Gospa, Dan svih svetih, Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, Božić te Sveti Stjepan.

7 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari