Shell pauzirao gradnju tvornice u Nizozemskoj

https://creativehub.shell.com/web/1783c1190a5b2744/brand-and-identity/?mediaId=312D17E4-6358-4BDE-B76A1838F86A517C
Shell spremnici, Foto: www.shell.com

Britanska multinacionalna energetska tvrtka Shell objavila je da će pauzirati gradnju tvornice biogoriva u Nizozemskoj zbog slabe potražnje u Europi i pojačane opskrbe iz SAD-a.

U rujnu 2021. Shell je službeno odobrio gradnju tvornice biogoriva u Nizozemskoj, a godišnji proizvodni kapaciteti te tvornice iznosili bi 820.000 tona i trebala je započeti s proizvodnjom 2025. godine.

Postrojenje u Shellovom kemijskom parku u Rotterdamu trebalo je iz otpada proizvoditi održivo zrakoplovno gorivo i obnovljivi dizel.

Međutim, tvrtka je izvijestila da će pauzirati građevinske radove, dodavši da se će broj izvođača radova na gradilištu biti smanjen, a tempo aktivnosti ublažen, što će pomoći u kontroli troškova i optimizaciji redoslijeda provedbe projekta.

“Privremena obustava radova na gradilištu omogućit će nam da procijenimo kako nastaviti s projektom uz maksimalno poštivanje načela isplativosti”, rekao je šef Shellovih rafinerijskih operacija Huibert Vigeveno.

Shellova odluka o pauziranju gradnje vremenski se poklopila s nastojanjima izvršnog direktora Waela Sawana da poboljša prinose.

Tvrtka je pod vodstvom Sawana već prodala projekte obnovljivih izvora energije i vodika, povukla se s europskog i kineskog tržišta električne energije i prodala rafinerije kako bi se usredotočila na najprofitabilniji dio poslovanja, prvenstveno u segmentu nafte i plina.

I Shellov rival BP objavio je prošli tjedan da će pauzirati dva projekta proizvodnje biogoriva u Njemačkoj i u SAD-u, prenosi Hina.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari