Šest milijuna eura za razvoj i revitalizaciju Sisačko-moslavačke županije

Freepik.com / wirestock
Poljoprivreda, ilustracija Foto: Freepik.com / wirestock

U Hrvatskoj Kostajnici u ponedjeljak je dodijeljeno ukupno 46 novih ugovora za razvoj i revitalizaciju Sisačko-moslavačke županije, u ukupnoj vrijednosti oko šest milijuna eura.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković, piše Hina, najprije je u sklopu programa ruralnog razvoja dobitnicima uručila 15 ugovora ukupne vrijednosti četiri milijuna kuna. Sredstva se odnose na povećanje poljoprivredne proizvodnje, šumarstva i prerađivačke industrije i unapređenja života u ruralnim područjima.

Kako je tom prilikom napomenula, Ministarstvo poljoprivrede zajedničkim uručivanjem ugovora s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, šalje širu sliku, kao oni koji integrirano rade na podršci razvoju Sisačko-moslavačke županije.

Nakon toga, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić uručila je 31 ugovor ukupne vrijednosti oko dva milijuna eura iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice za područje Sisačko-moslavačke županije i Javnog poziva Sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini.

Naglasila je kako su korisnici kojima su uručeni ugovori mahom jedinice lokalne i regionalne samouprave, gotovo svi sa statusom potpomognutih područja.

Svečanosti u kostajničkom Hotelu “Central”, bili su nazočni sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, saborske zastupnice Magdalena Komes i Marijana Petir, kostajnički gradonačelnik Dalibor Bišćan i drugi gosti.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari