Saudijska Arabija razmatra ulaganje u indijsku kriket ligu vrijednu 30 milijardi dolara

Pixabay.com
Kriket, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Saudijska Arabija izrazila je interes za kupnju udjela, vrijednog više milijardi dolara, u indijskoj Premier ligi (IPL), najbogatijoj kriket ligi na svijetu, izvijestio je u petak Bloomberg News.

Savjetnici prijestolonasljednika Saudijske Arabije Mohammeda bin Salmana razgovarali su s dužnosnicima indijske vlade o preseljenju IPL-a u holding tvrtku procijenjenu na čak 30 milijardi dolara, stoji u izvješću.

Razgovori su održani kada je prijestolonasljednik posjetio Indiju u rujnu, navodi se u izvješću, dodajući da je kraljevstvo predložilo ulaganje čak pet milijardi dolara u ligu i pomoć u širenju u druge zemlje.

IPL je jedna od najbogatijih liga na svijetu i privlači vrhunske igrače i trenere u Indiju od svog inauguralnog izdanja 2008. godine, prenosi Reuters.

Ovaj potez nije toliko iznenađujuć jer je, kako piše Bloomberg, Saudijska Arabija nedavno počela ulagati i u druge sportove.

Do dogovora bi moglo doći ako nadzorni odbor za kriket u Indiji (BCCI) pristane na to, još uvijek nije donesena nikakva konkretna odluka, a BCCI nije komentirao situaciju.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari