Samsung ponovno najuspješniji proizvođač pametnih telefona

Samsung prodavnice, Foto: Samsung PR

Isporuke Appleovih pametnih telefona pale su za oko 10 posto u prvom tromjesečju ove godine, zbog čega je vodeću poziciju na tržištu prepustio Samsungu, pokazali su podaci istraživačke tvrtke IDC.

Globalne isporuke pametnih telefona porasle su za 7,8 posto na 289,4 milijuna primjeraka od siječnja do ožujka, pri čemu Samsung ima 20,8 posto tržišnog udjela, čime je postao najuspješniji svjetski proizvođač pametnih telefona.

Veliki pad prodaje proizvođača iPhonea dolazi nakon što je u posljednjem prošlogodišnjem kvartalu prestigao Samsung.

Prema najnovijim podacima, trenutno drži 17,3 posto tržišnog udjela, a sve snažniju konkurenciju, piše Reuters, predstavljaju mu i kineski brendovi.

Xiaomi, jedan od vodećih kineskih proizvođača pametnih telefona, tako je zauzeo treće mjesto s tržišnim udjelom od 14,1 posto.

Samsungovim rezultatima od 60 milijuna isporučenih telefona u tom razdoblju, smatraju analitičari, pomoglo je lansiranje nove linije nazvane Galaxy S24.

Što se Applea tiče, u prvom tromjesečju isporučili su 50,1 milijun iPhonea, što je pad od čak 55,4 milijuna isporučenih komada u istom razdoblju prošle godine, prema IDC-u.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari