Apple se okreće sljedećem velikom tržištu – kućnoj robotici

Robot, ilustracija. Foto: Alex Knight/Pexels

Specijalni timovi tvrtke Apple razvijaju proizvode i servise u području kućne robotike za koje se smatra kako ima potencijal postati “sljedeće veliko tržište”.

Bloomberg tako piše da među ostalim rade i na prototipu mobilnog robota koji može pratiti korisnike po njihovim domovima.

Istraživanja su u ranoj fazi pa zasad nije jasno hoće li uopće uroditi finalnim proizvodom spremnim za prodaju. Apple je, međutim, pod sve većim pritiskom da pronađe nove izvore prihoda, posebno nakon što je u veljači odustao od rada na vlastitim električnim vozilima.

S robotikom, navodi isti izvor, Apple bi mogao steći snažnije uporište u domovima potrošača i iskoristiti napredak umjetne inteligencije.

Rad na robotici odvija se unutar njegovih odjela za hardverski inženjering, odnosno za umjetnu inteligenciju i strojno učenje.

Vjeruje se kako je razvoj proizvoda vezanih uz robotiku tek na početku, no službene potvrde nema jer iz tvrtke nisu odgovorili na upit novinara Bloomberga.

Ulagači u Apple nisu optimistično reagirali na ovu objavu. Dionice su, naime, prvo izgubile dobitak od prethodnog dana, da bi do kraja trgovanja na Wall Streetu u srijedu porasle samo jedan posto, na razinu od 169,65 dolara.

3 Odgovora

  1. Cekam nekog koji brise prasinu, izmice namjestaj, vadi sudje i cisti kuhinjske elemente, riba plocice, pere prozore, slaze robu.. ahh za takvog bih i kredit dignula

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari