SAD uveo sankcije turskim kompanijama zbog poslovanja s Rusijom

Kongres SAD/Foto: Youtube screenshot

Kabinet američkog predsjednika Joea Bidena uveo je sankcije skupini turskih kompanija zbog poslova s Rusijom, u sklopu šireg paketa mjera koji obuhvaća i ruski Avtovaz i dvije kompanije sa sjedištem u Finskoj.

Sankcije, pojašnjava Hina, ciljaju brodarske i trgovačke kompanije, optužene da su pomagale u popravljanju sankcioniranih plovila povezanih s ruskim ministarstvom obrane i za pomoć pri prijenosu robe s dvojnom namjenom.

Sankcionirani su Margiana Insaat Dis Ticaret, zbog stotina pošiljki kažnjenim ruskim kompanijama koje su sastavni dio lanca opskrbe u proizvodnji vojnih dronova, i Demirci Bilisim Ticaret Sanayi, zbog isporuka senzora i mjernih alata u Rusiju.

State Department uvrstio je na popis i Denkar Ship Construction, zbog popravljanja brodova, koji su označeni kao plovila kompanije povezane s ruskim ministarstvom obrane.

Kaznene mjere uvedene su i agenciji za brodogradnju sa sjedištem u Turskoj ID Ship Agency i njezinom vlasniku, te CTL Limitedu, koji po State Departmentu posreduje i isporučuje elektroničke komponente američkog i europskog podrijetla ruskim kompanijama.

Na popisu su i dvije logističke tvrtke sa sjedištem u Finskoj, Siberica Oy i Luminor Oy, zbog isporuka strane elektronike krajnjim korisnicima u Rusiji.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari