Rentliov sustav za upravljanje hotelskim operacijama uveden u srednje škole

Hotelska recepcija, Foto: Aminess promo

Zadarska turističko-tehnološka tvrtka Rentlio ustupila je svoj sustav za upravljanje hotelskim operacijama Rentlio Pro svim strukovnim školama u Hrvatskoj, izvijestili su.

Očekuje se, ističu, da će to unaprijediti obrazovni sustav i edukaciju budućih hotelijera na sve konkurentnijem tržištu rada.

Rentlio je poznat i kao regionalna platforma za upravljanje smještajnim jedinicama, a svoj sustav za upravljanje hotelskim operacijama strukovnim školama ustupila je na temlju partnerskog ugovora s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO).

Od stotinjak škola iz sektora “Turizam i ugostiteljstvo”, sustav je do sada implementiralo već njih 40, a zainteresirane škole mogu i dalje zatražiti pristup, poručuju iz te tvrtke, dodajući da osim implementacije nude i besplatnu edukaciju korištenja tog sustava svim školama i nastavnicima.

“Često se govori o nedostatku praktičnog rada u obrazovnom sustavu, ali to ostaje samo na komentarima i bez konkretnih prijedloga kako to promijeniti. Partnerstvo Rentlija i ASOO-e trebalo bi poslužiti kao putokaz kreatorima obrazovnih politika koji upravljaju raspodjelom državnih resursa da oblikuju učinkovite strategije obrazovanja koje odgovaraju zahtjevima promjenjivog tržišta rada”, komentirala je razvojna menadžerica u Rentliju Sanja Sudar.

Viša stručna savjetnica za turizam i ugostiteljstvo u agenciji ASOO Monika Belle naglašava pak da se time pruža mogućnost razvoja kompetencija u području recepcijskog poslovanja.

“Time se podiže razine kvalitete nastave u strukovnim školama, priprema učenika za natjecanje u disciplini “Poslovanje recepcije hotela” te stvaranje realnih situacija u kojima učenici mogu steći potrebne kompetencije za buduće tržište rada”, smatra Belle.

Ovom suradnjom, piše Hina, ta je domaća tvrtka postala i partner nacionalnog natjecanja srednjoškolaca pod nazivom WorldSkills Croatia, na kojem je sudjelovalo više od 350 najboljih učenika iz više od 200 strukovnih škola, s ciljem vježbe i rada u sustavu za upravljanje hotelskim operacijama prije i tijekom tog regionalnog i državnog natjecanja.

Rentlio ima aktivne korisnike svojih usluga u više od 40 zemalja diljem svijeta, a širinom ponude i kvalitetom tehnoloških rješenja te brojem aktivnih korisnika postaju jedna od vodećih travel-tech kompanija jugoistočne Europe kroz čije se proizvode upravlja s više od 14.000 smještajnih jedinica.

9 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari