Renault će u Sloveniji proizvoditi novi model električnog automobila

Pexels.com
Električni automobil, ilustracija Foto: Pexels.com

Renault će objaviti da priprema lansiranje još jednog “pristupačnog” gradskog električnog automobila tijekom ovotjednog dana tržišta kapitala, javlja Reuters pozivajući se na tri neimenovana, ali dobro upućena izvora.

Ovaj potez tumači se kao novi pokušaj francuskog proizvođača automobila da umiri ulagače i nastavi s uvrštavanjem svog poslovanja s električnim vozilima na burzu, što je otežano zahvaljujući slaboj potražnji za takvim automobilima i povećanoj kineskoj konkurenciji.

Očekuje se da će se vozilo marke Renault, koje bi trebalo biti manje i od ponovno lansirane verzije Renaultovog kultnog hatchbacka R5, proizvoditi u tvornici tvrtke u Novom Mestu u Sloveniji.

Proizvodit će ga brend Ampere, čije je odvajanje od ostatka Renaulta i planirano uvrštavanje na tržište sljedećeg proljeća ključna točka njihove strategije.

Spomenuti novitet trebao bi se naći na tržištu do 2026. godine, a iz Amperea su naveli i kako do 2030. planiraju lansirati još šest modela električnih vozila.

Također, otkrili su i svoje ciljeve za naredno razdoblje koji uključuju proizvodnju 600.000 električnih vozila do 2026., odnosno milijun do 2031. godine.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari