RC Europe već ima tri zakupca za logistički centar koji gradi u Samoboru

Val grupa
RC Zone Samobor logisticki centar, Foto: Val grupa

Razvojna i investicijska grupa iz Češke RC Europe objavila je početak nove faze izgradnje svog prvog projekta u Hrvatskoj, logističkog centra RC Zone Samobor.

Naveli su da već imaju dogovor s tri zakupca, a to su logističke tvrtke Milšped, DB Schenker i Logaritam.

“Izuzetno smo ponosni na dosadašnji napredak projekta RC Zone Samobor, sve ide prema planiranom rasporedu, a kapaciteti se ubrzano pune respektabilnim imenima iz industrije. Veselimo se budućim dogovorima i samom završetku radova. Želio bih pohvaliti cijeli tim te zahvaliti Gradu Samoboru i lokalnoj zajednici na podršci i suradnji u stvaranju logističkog centra koji će biti ključan za lokalnu i regionalnu ekonomiju, ali i postaviti nove standarde u logističkoj industriji”, rekao je Antonín Dillenz, CEO RC Europea i voditelj projekta.

Prostor logističkog centra bit će veličine 86.000 kvadratnih metara i nalazit će se u blizini autoceste A3 te slovenske granice, na zemljištu ukupne površine 170.000 kvadratnih metara. Impresivan objekt namijenjen iznajmljivanju vrijedan je više od 100 milijuna eura, a njegov završetak očekuje se za godinu dana. Zakupci će ga moći koristiti za sve što im je potrebno – skladištenje, proizvodnju ili uredsko poslovanje.

Val grupa
RZ Zona, Samobor, izgradnja, Foto: Val Grupa/PR

Iz RC Europe su istaknuli da je nakon mjeseci rada i završenih pripremnih te zemljanih radova, projekt nedavno ušao u novu fazu, u kojoj će fokus biti na armiranobetonskim radovima i montaži predgotovljenih konstrukcija, uključujući 120 fasadnih stupova, ali i dugo iščekivanje krovne konstrukcije.

Projekt će uključivati solarnu fotonaponsku elektranu snage sedam megavati (MW) na krovu, kao i stanice za punjenje električnih kamiona i automobila. Za grijanje i hlađenje implementirat će se dizalice topline te druga ekološki prihvatljivija rješenja, priopćili su iz grupe.

Tri zakupca, koji su prepoznali prednosti RC Zone i odlučili da žele da njihovo poslovanje bude unutar gospodarske zone Bobovica, velike su i uspješne tvrtke.

DB Schenker prisutan je u više od 150 zemalja s više od 2.000 poslovnica i oko 74.500 zaposlenika. Logaritam je tvrtka čiji tim stručnjaka već 15 godina tržištu nudi usluge skladištenja, skladišne manipulacije, nacionalne distribucije, ali i međunarodnih otpremničkih usluga. Milšped već 30 godina pruža suvremene logističke i transportne usluge u 14 zemalja na tri kontinenta.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari