Novi logistički centar Pevexa bit će završen sredinom iduće godine

Foto: Lana Slivar Dominić/HINA

Završetak logističko-distributivnog centra Pevexa na Jankomiru, u što se investira 13,5 milijuna eura, planiran je za sredinu 2024., istaknuo je u utorak predsjednik Uprave Pevexa Krešimir Bubalo nakon obilaska radova.

Riječ je, piše Hina, o najznačajnijoj investiciji Pevexa ove godine.

Centar će se prostirati na više od 15.000 četvornih metara s pripadajućim manipulativnim površinama, prometnicama i hortikulturnim sadržajima. Investicija u samu izgradnju iznosi 13,5 milijuna eura, a u opremanje će se uložiti nešto više od 15 milijuna eura.

Centralno skladište Pevexa na zagrebačkom Jankomiru, kako je rekao Bubalo, biti će opremljeno solarnim panelima za proizvodnju električne energije, čime se potvrđuje smjer kompanije, a to je razvoj i primjena ekoloških rješenja usmjerenih na očuvanje okoliša i održivog poslovanja te uštede energije.

Izvođač radova na logističko-distributivnom centru je tvrtka Projektgradnja plus iz Slavonskog broda, a predviđen završetak radova je sredina 2024. godine.

Bubalo je istaknuo i da je Pevex krenuo u snažnu ekspanziju i vrlo brzo će zaokružiti Hrvatsku sa 40 prodajnih centara. Danas imaju 28 centara, 1. prosinca otvara se centar u Vrbovcu, iduće godine planira se otvaranje centra u Poreču.

Na pitanje da li se odustalo od prodaje Pevexa, Bubalo je rekao kako svaki od 424 dioničara uvijek može prodati svoje dionice, no kada je riječ o većinskim vlasnicima, oni nisu zainteresirani za prodaju, iako je bilo ponuda.

Na upit kolika je vrijednost tih ulaganja dok dođu do brojke od 40 prodajnih centara odgovorio je kako je to u kraćem intervalu stotinjak milijuna eura.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari