Rast i na Wall Streetu i na azijskim burzama, S&P 500 na najvišoj razini ove godine

pixabay.com
Wall Street, Foto: Pixabay.com

Na Wall Streetu su u ponedjeljak burzovni indeksi blago porasli, dok ulagači čekaju izvješće o inflaciji i poruke čelnika američke središnje banke koje bi mogle nagovijestiti kako će se ubuduće kretati kamatne stope.

Dow Jones ojačao je 0,43 posto, na 36.404 boda, dok je S&P 500 porastao 0,39 posto, na 4.622 boda, a Nasdaq indeks 0,20 posto, na 14.432 boda.

S&P 500 dosegnuo je jučer novu najvišu razinu u ovoj godini, dok ulagači čekaju nove vijesti koje bi mogle usmjeriti tržište.

Ovoga se tjedna, piše Hina, održava posljednja sjednica čelnika Feda u ovoj godini, a s obzirom na postupno popuštanje inflacijskih pritisaka, gotovo nitko ne očekuje povećanje kamata.

U utorak će biti objavljeno izvješće o potrošačkim cijenama u SAD-u, a dan kasnije o proizvođačkim cijenama. Ta će izvješća pokazati nastavlja li se trend slabljenja inflacije.

Na azijskim su burzama u utorak cijene dionica porasle, kao i na Wall Streetu dan prije, ali također se trguje oprezno uoči izvješća o inflaciji u SAD-u.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je oko sedam sati u plusu 0,4 posto.

Pritom je na Tokijskoj burzi Nikkei indeks ojačao 0,3 posto, dok su cijene dionica u Šangaju, Južnoj Koreji, Australiji i Hong Kongu porasle između 0,1 i 0,6 posto.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari