Rakuten Group integrira sva fintech poslovanja u jedan odjel

Viber, ilustracija. Foto: Alok Sharma/Pexels

Rakuten Group planira integrirati svoja fintech poslovanja u jedan poslovni odjel kako bi ojačao suradnju i privukao klijente u različitim područjima, u rasponu od online bankarstva i kreditnih kartica do vrijednosnih papira i osiguranja.

Rakuten Group i Rakuten Bank potpisale su memorandum o razumijevanju o reorganizaciji, koji bi trebao stupiti na snagu u listopadu, istaknule su te dvije kompanije u zajedničkom priopćenju te dodale kako će Rakuten Bank nastaviti kotirati na Tokijskoj burzi i nakon integracije.

Financije matične tvrtke, piše Reuters, usredotočene na platformu za e-trgovinu Rakuten Ichiba, pretrpjele su štetu od pokretanja mobilnog operatera 2020., što je dovelo do gubitaka u poslovanju u 14 uzastopnih kvartala.

Kako bi generirao gotovinu, Rakuten je izdao vlasnički i dužnički kapital te rasprodao imovinu, primjerice uvrštavanjem Rakuten banke na burzu u travnju prošle godine.

Također se prijavio za listing svog ogranka za trgovinu vrijednosnim papirima Rakuten Securities u srpnju prošle godine, ali je to odgođeno do sljedećeg studenog, a umjesto toga prodao je 30 posto udjela u kompaniji Mizuho Financial Group.

Podsjetimo, Rakuten Group je japanski tehnološki konglomerat osnovan 1997. godine u čijem vlasništvu je i društvena mreža Viber.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari