Prosječna zagrebačka plaća za siječanj 1.409 eura

Pixabay.com
Plaća, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za siječanj ove godine iznosila je 1.409 eura, što je nominalno više za četiri posto u odnosu na prosinac i rast za 12,2 posto u odnosu na siječanj 2023. godinu, pokazuju podaci Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za siječanj na razini Hrvatske, koja je iznosila 1.239 eura, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za taj mjesec bila je veća za 170 eura.

Najviša prosječna mjesečna zagrebačka neto plaća u pravnim osobama za siječanj, prenosi Hina, isplaćena je u djelatnosti vađenja sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 2.184 eura.

Najniža je plaća isplaćena u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 864 eura.

Medijalna neto plaća za siječanj ove godine iznosila je 1.201 euro, što znači da je polovica zaposlenih imala manje, a polovica više od toga iznosa.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za siječanj 2024. iznosila je 1.987 eura, što je porast za 4,5 posto u odnosu na prosinac 2023. i porast za 12,5 posto u odnosu na siječanj 2023. godine.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari