Proglašene najuspješnije tvrtke Primorsko-goranske županije

Viktor Lenac, foto: Hina

Najuspješnijim tvrtkama Primorsko-goranske županije u 2022. godini u petak su dodijeljene plakete Zlatna kuna, i to Brodogradilištu Viktor Lenac u kategoriji velikih trgovačkih društava, Transagent Rail za srednja i Navielektro za mala trgovačka društva.

Hina javlja da su nagrade dodijeljene na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Rijeka. Nagradu za životno djelo HGK Županijska komora Rijeka dodijelila je Mili Pavliću, umirovljenom profesoru Sveučilišta u Rijeci i osnivaču tvrtke RIS.

Na sjednici Gospodarskog vijeća HGK ŽK Rijeka istaknuto je da su poduzetnici Primorsko-goranske županije u 2022. ostvarili ukupne prihode od 7,6 milijardi eura što je 26,2 posto više u odnosu na 2021.

Ukupni rashodi iznosili su 7,1 milijardu eura, ili 25,1 posto više prema 2021.

Ukupno ostvarena dobit poduzetnika iz Primorsko-goranske županije bila je 536,6 milijuna eura što je povećanje za 26,2 posto u odnosu na prethodnu godinu. Neto dobit je povećana za 39,8 posto prema 2021. i bila je 411 milijuna eura.

U 2022. godini na području Primorsko-goranske županije djelovalo je 12.256 poduzetnika, a zapošljavali su nešto više od 71.000 ljudi. To je povećanje za 7,6 posto u odnosu na godinu ranije. Bruto investicije su povećane za 15,9 posto, uvoz za 32,5 posto, a izvoz za 38,6 posto.

Primorsko- goranska županija je četvrta po broju poduzetnika, broju zaposlenih, ukupnim prihodima, neto dobiti, ali i gubitku razdoblja, dok je na petom mjestu prema dobiti razdoblja među ostalim hrvatskim županijama.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari